Stránky

středa 27. března 2024

Nebraska: Umění Nebrasky

 Na vašich cestách po americkém státě Nebraska čeká na řidiče řada skrytých klenotů v podobě úchvatných uměleckých nástěnných maleb a pouličního umění, které proměňují obyčejné úseky silnic v dynamické galerie. Od historických odkazů až po moderní interaktivní umění naše talentované týmy virtuálně vytvořily a uchovaly některá z těchto uměleckých děl v našem nadcházejícím DLC pro American Truck Simulator, aby si je řidiči mohli prohlédnout a užít si je.

Tato mistrovská díla u silnic, která se nacházejí ve velkých i malých městech, nabízejí cestovatelům pohled na živou uměleckou tapiserii a historii Nebrasky. V dnešním blogu se s vámi rádi podělíme o náhled některých z těch, které můžete na cestách spatřit.
Jedna taková nástěnná malba, která se nachází ve městě Beatrice, zobrazuje pionýry, kteří cestovali po historické oregonské stezce a hledali nové příležitosti na Západě. Ve spodní části uměleckého díla uvidíte vyobrazení řeky Big Blue River, jednoho z největších přítoků řeky Kansas, která sloužila jako pozoruhodný orientační bod pro pionýry, která se nachází nedaleko města.
Tato velká umělecká nástěnná malba, která se rozprostírá přes celou stěnu, zobrazuje staré vlakové nádraží spolu s lokomotivou a vrací se do dob, kdy tyto ikonické parní vlaky projížděly Nebraskou a projížděly městem Bridgeport. Na tomto uměleckém díle je prominentně uveden Henry T. Clark. spolu s mostem pro výběr mýtného, který postavil přes řeku North Platte, a také ikonickými přírodními památkami nacházejícími se v blízkosti města.
Některé z dalších uměleckých nástěnných maleb nalezených po celé Nebrasce sahají od děl na zakázku od místních vlád zobrazujících nedaleké památky přes významné osobnosti až po starší dlouhodobé podniky, které používaly umění jako způsob, jak přilákat zákazníky, dlouho před dobou televize a digitální reklamy.
Dnes má umění mnoho různých podob a jedním z takových moderních uměleckých děl, které najdete v tomto DLC, je projekt Wings Across the Heartland. Tato interaktivní výstava umění se skládá z křídel namalovaných na budovách na Grand Islandu v Nebrasce a brzy i v komunitách nacházejících se na NE Highway 2. Na svých cestách jich můžete spatřit několik, a dokonce i některé místní obyvatele, kteří s těmito křídly pózují!





Umění na veřejných místech i nadále hraje důležitou roli při zachování kultury, zprostředkování historie místních komunit a zkrášlování místních oblastí. Jeden okres v Nebrasce si dal za cíl podporovat tvorbu nástěnných maleb v celé oblasti, aby podpořil kreativní vyjádření umělce a poskytl obohacující vizuální zážitek obyvatelům a návštěvníkům. Z tohoto projektu mohla řada různých umělců vystavit svá umělecká díla, aby si je všichni mohli užít.
Doufáme, že se na některá z těchto jedinečných uměleckých děl a nástěnných maleb podíváte na svých budoucích cestách po Nebrasce v American Truck Simulator. Každý z nich má svůj vlastní příběh a my doufáme, že si uděláte čas na to, abyste skutečně ocenili práci a čas vložený do každého z nich, a to jak virtuálně, tak v reálném životě! Těšíme se, že se s vámi v blízké budoucnosti podělíme o další náhledy tohoto rozšíření map. Do té doby pokračujte v náklaďáku!

anglická mutace:

Nebraska: Art of Nebraska

Žádné komentáře:

Okomentovat