Stránky

středa 24. srpna 2022

Texas - Skály

 

Je čas vydat se na výlet po některých přírodních krásách Texasu! Můžete však zůstat v klidu, protože vás nebudeme žádat, abyste táhli své kamiony přes vysoké hory nebo hluboké říční rokle. Můžete se těšit na pohled na jedinečné místní skalní útvary přesně tak, jak se vám to líbí - z pohodlí vašeho interiéru. Tak se připoutejte, protože by se stále mohlo ukázat, že je to hrbolatá, skálou pokrytá jízda!



Snad nejvýraznějším krajinným prvkem v nadcházejícím DLC Texas bude vertikální skalní útvar nazvaný El Capitan. Tento vápencový vrchol je součástí pohoří Guadalupe a řadí se mezi nejvyšší body ve státě Lone Star. Zajímavé je, že toto místo bývalo prehistorickým podmořským útesem pocházejícím z permského období (asi před 290 miliony let) a dnes patří k jednomu z nejlépe zachovaných paleozoických útesů na světě.




A když už mluvíme o horách, Paisano se může na první pohled zdát méně zajímavé než El Capitan, ale člověk by se měl vždy vyhnout posuzování knihy podle obalu. To není obyčejná hora, ale sopka! No, nejvýbušnější roky jsou už dávno pryč, ale během třetihor byla celá tato oblast mnohem teplejší než nyní. Okolní pozemky skutečně obsahují stopy vulkanické aktivity dodnes.




Zatímco předchozí orientační body vás přimějí podívat se nahoru, když projíždíte kolem, můžeme si představit, že jen ti nejodvážnější z vás se budou chtít podívat dolů při jízdě přes řeku Pecos přes jeden z nejvyšších mostů v Texasu. Jakmile se dostanete na druhou stranu, stojí za to se ohlédnout zpět, protože kaňon je tvořen vápencovými stěnami, které zde řeka tvoří stovky tisíc let.



Vše, co je uvedeno v tomto článku, se nachází v poušti Chihuahuan (ne místo plné psů!), Což, abychom to všechno shrnuli, bude obecně také ideálním místem pro ty, kteří jsou fanoušky nepřetržitého výhledu na okolní hory, protože, jak název napovídá, je to vyprahlé místo ovládané větrem a drsným sluncem. Vzhledem k nedostatku vegetace si budete moci vychutnat pohled na zdánlivě nekonečné pláně a vysoké hory a my jsme se snažili je co nejvíce ztvárnit, abyste si mohli řádně vychutnat místní atmosféru.









Zvláštní poděkování bychom rádi věnovali také Andree, která je absolventkou Univerzity Karlovy s titulem z geologie a příhodně manželkou jednoho z našich kolegů. Začalo to několika malými konzultacemi ohledně materiálů a poté eskalovalo do fáze, kdy Andrea začala shromažďovat informace o geologické mapě a pomáhat s výzkumem celkové geologie Texasu. Překvapivě pomáhá s identifikací kamenů i pro evropský tým! Úžasná práce!



Zdá se, že by opravdu stálo za to se někdy rozhlédnout při jízdě po silnicích texaského DLC. Tedy pokud nejste vyrobeni z nůžek... Jen malý kámen, papír, nůžky vtip pro vás. Ať tak či onak, nezapomeňte přidat rozšíření mapy do svého seznamu přání služby Steam.

anglická mutace
ZDROJ: Blog SCS Software

Žádné komentáře:

Okomentovat