Stránky

pátek 10. prosince 2021

American Truck Simulator: 1.43 Aktualizace

 

Je to jen krátká doba, co jsme naposledy vydali aktualizaci pro naše tituly simulátorů nákladních automobilů, nicméně jsme rádi, že se s vámi můžeme podělit o to, že aktualizace 1.43 je nyní připravena k plnému vydání pro American Truck Simulator.


Rádi bychom poděkovali všem, kteří se zúčastnili, poskytli zpětnou vazbu a nahlásili chyby během otevřené bety 1.43. Váš cenný vstup nám pomohl provést vylepšení, změny a rozbít některé chyby, které jsme možná poprvé vynechali. Doufáme, že si nyní můžete začít plně užívat různé nové funkce, které jsou součástí této aktualizace, včetně některých nových, které se během beta verze nemusely dostat!



Takže, bez dalších okolků, pojďme se podívat na to, co má 1.43 v obchodě! 

2022 Freightliner Cascadia



V této aktualizaci budete moci ve hře najít nové díly a možnosti přizpůsobení, které vám umožní upgradovat váš současný Freightliner® Cascadia na aktuální produkční verzi Cascadia u nejbližšího prodejce nebo opravny Freightliner.


2022 Freightliner® Cascadia bude mít nové možnosti interiéru, stejně jako vnější změny, které dále zlepšují spotřebu paliva. Pojďme se podívat na další podrobnosti o tom, jaké změny najdete v této aktualizaci pro Cascadia!


Cascadia přijde s novým interiérem, nejvýraznější změnou bude zbrusu nová digitální přístrojová deska. Tato moderní a nejmodernější přístrojová deska umožňuje řidiči snadno a přehledně zobrazit důležité informace pouhým kliknutím na tlačítko na nových volantech.



Aktualizovaný exteriér zahrnuje nový nižší a ještě efektivnější přední nárazník, aktualizované kapotáže hnacích kol a nové aerodynamické deflektory na sloupku A pro lepší aerodynamiku. Těšíme se na setkání s Vámi na cestách American Truck Simulator s 2022 Freightliner® Cascadia. 

Vlastní sklápěče
S radostí oznamujeme, že Dumper Trailers jsou nyní vlastnitelné a plně přizpůsobitelné! Tyto přívěsy se používají pro přepravu sypkých materiálů, jako je uhlí, zemina, štěrk, kámen, písek a mnoho dalšího.


V American Truck Simulator budou mít sklápěcí přívěsy 3 přizpůsobitelné typy karoserie. Jedná se o koncové sklápěče, boční sklápěče a sklápěče Livefloor. Každý z nich je k dispozici v různých délkách a ve dvou nebo třínápravových konfiguracích. Boční sklápěče jsou k dispozici jako b-double, turnpike nebo jednoduché přívěsy; spodní sklápěče lze použít ve dvojitých, skalnatých horských dvojitých, otočných dvojitých a jednoduchých konfiguracích a všechny ostatní typy karoserie jsou dodávány pouze s konfigurací s jedním přívěsem.



Chcete si přizpůsobit své sklápěcí přívěsy? Budete moci přidat a upravit některé doplňky na nich, včetně značek, zadních nárazníků, předních a zadních zástěrek, předních a zadních blatníků a lakování.


Nové obrázky načítací obrazovky 
Tato aktualizace také zobrazí nové obrázky na načítacích obrazovkách spolu s našimi výběry editorů z galerie uživatelů na WorldofTrucks.com. Tyto nové záběry představí scénické lokace z celého simulátoru nákladních vozidel American Truck Simulator s novým systémem vizuálního osvětlení.


To však není vše! Tyto nové obrázky načítací obrazovky budou také dodávány s krátkým popisem místa, kde byla fotografie pořízena ve hře a z jakého DLC (pokud je to možné). 

Těšíme se na představení mnoha krásných památek a scenérií z celých států s těmito novými obrázky.

Aktualizace zvuku interiéru kabiny 
V této aktualizaci jsme také implementovali nový zvukový efekt, který simuluje útlum zvuku z okolních zvuků prostředí, stejně jako zvuk motoru nákladního vozidla a kol. Vzhledem k tomu, že každé nákladní vozidlo má jinou zvukovou izolaci, náš zvukový tým to simuloval pomocí zvukové ekvalizace a efektů reverbu. 

 Jednoduše řečeno, zvuky kabiny nákladních vozidel v interiéru byly aktualizovány, aby lépe simulovaly, jak jsou motor, pneumatika a další vnější zvuky tlumeny při jízdě z pohledu první osoby. 

 Jedná se pouze o první iteraci této aktualizace, protože v budoucnu plánujeme přinést přesnější simulaci útlumu podle velikosti kabiny nákladního vozidla. Tato aktualizace byla použita pro všechna nákladní vozidla v American Truck Simulator a Euro Truck Simulator 2.


Nová písma SDF 
Další novinkou, která přichází spolu s verzí 1.43, je použití písem SDF (Signed Distance Fields) ve hře. Jak přesně to tedy ovlivňuje hru? Tato technika písem umožňuje dokonalé zobrazení textů a písem v libovolném rozlišení, měřítku nebo vzdálenosti.


Namísto toho, aby se písma zobrazovala jako obrázek, který může být zkreslený při menším rozlišení nebo přiblížení z velké vzdálenosti, mohou být písma SDF upravena na libovolnou velikost a zůstat dokonale jasná a ostrá pro uživatele. 

V první iteraci této aktualizace přinášíme tuto novou techniku písma do jmenovek Convoy, GPS, registračních značek, displejů řídicího panelu nákladních vozidel a do uživatelského rozhraní. Na první pohled se nemusí zdát, že se toho tolik změnilo a ve většině případů bude rozdíl poměrně jemný, nicméně při pohledu na výraznější nebo větší text (jako jsou jmenovky uživatelského rozhraní nebo Convoy) je rozdíl křišťálově jasný!


Filtry legend mapy světa 
Hledáte konkrétní místo k návštěvě? Možná město, které jste neobjevili, nebo nejbližší čerpací stanice? Představujeme naše filtry legend mapy světa! Nyní můžete snadno odfiltrovat konkrétní ikony na naší mapě světa.


Jednoduše si vyberte, které ikony chcete filtrovat na naší mapě světa a zobrazí se vám právě ony. Navigace do neprozkoumaných oblastí, odpočívadel a prodejců je nyní snadnější než kdy jindy! Doufáme, že se vám tato malá, ale užitečná funkce bude líbit. 

 Vylepšená podpora řadiče
Jsme rádi, že se s vámi podělíme o to, že verze 1.43 bude obsahovat významnou aktualizaci pro podporu ovladačů v americkém truckovém simulátoru. Hlavním cílem této aktualizace je umožnit uživatelům gamepadu navigaci v uživatelském rozhraní, aniž by museli mít vstup ze sekundárního zařízení, jako je klávesnice. Nicméně, jak si dokážete představit, pro naše týmy to byla poměrně velká výzva s množstvím různých ovládacích prvků a kláves, které se používají ve hře. I když je tato aktualizace jen první iterací, pojďme si projít některé změny, které můžete zažít. 

 Některé z pozoruhodnějších změn zahrnují možnost používat směrový ovladač ovladače k pohybu nebo výběru jakékoli části uživatelského rozhraní na obrazovce spolu s použitím již implementované "virtuální myši" pro navigaci. Kombinace těchto dvou funkcí v konečném důsledku vylepšuje uživatelské prostředí pro uživatele řadiče. Každá jednotlivá obrazovka byla také revidována a zjednodušena pro uživatele gamepadu. Do každé oblasti bylo vloženo mnoho práce, takže se na ovladači cítí skvěle a intuitivně. 

 Plánujeme neustále provádět změny a implementovat nové funkce podle zpětné vazby od uživatelů a další. Máme před sebou ještě spoustu práce, včetně přepracování řízení tak, abyste mohli dělat vše z ovladače. Navíc uživatelské rozhraní obdrží více lesku a dodatků. Můžete nám pomoci nahlásit vaše uživatelské zkušenosti s vylepšenou podporou ovladače na našich fórech. Velmi si vážíme vaší pomoci při odstraňování jakýchkoli chyb nebo problémů během této doby. 

 Tato aktualizace pro řadiče je rozsáhlá, jsme však přesvědčeni, že to přinese bezproblémovější zážitek pro ty, kteří je používají jako svůj hlavní ovladač. To také dláždí cestu pro budoucí platformy, které využívají podobné ovládací prvky.

Seznam změn:

Mapa:

  • Obecné opravy chyb

Vozidla:

  • Vlastní sklápěcí přívěsy
  • 2022 Freightliner Cascadia

UI:

  • Nové obrázky načítací obrazovky
  • Filtry legend mapy světa

Jiný:

  • Vylepšená podpora řadiče
  • Implementovaný útlum zvuku
  • Implementace písma MSDF
ZDROJ: SCS Software

Žádné komentáře:

Okomentovat